El Racó d'en Pau: menjars per a grups

El Racó d'en Pau és el lloc ideal per trobar-te amb la teva gent i gaudir d'un menú típic català en el celler d'una masia en plena natura
Reserves per a grups privats de fins a 45 comensals
O bé llogueu l'espai amb les seves instal·lacions per muntar-vos la vostra festa

Foto: Teresa Llordés (Tots els drets reservats)

Catalunya i la comarca del Bages

El Racó d'en Pau és el celler de la Masia La Plana de Gaià, situada a la comarca del Bages, al centre de Catalunya.
Una comarca fèrtil, amb una gran força de la terra, que li permet produir vi de qualitat amb la denominació d'origen Pla de Bages i una gran varietat de productes alimentaris que l'han convertida en un rebost de productes naturals.
La ubicació de la masia la converteix en una base ideal per fer visites a punts d'interès com el massís de Montserrat, el castell i el museu de les mines de sal de Cardona, el santuari de Queralt o les colònies tèxtils del Llobregat, entre altres.

Masia La Plana

Una masia és l’edifici central d’un mas, una explotació agrícola solitària fora del nucli d’un poble.
Té diverses edificacions: la casa pairal, la masoveria, els estables, el celler, les pallisses...
En aquestes cases de pagès hi vivia molta gent: l'amo i la seva família, els mossos i els pastors. Eren centres de producció on es feia el vi, es molia la farina o es produïa l'oli d’oliva. A més s'hi engreixava el porc i s'hi elaboraven embotits i formatges.

La Masia La Plana es troba ubicada al terme municipal de Gaià. Data del 1700, i fou un centre d'elaboració de vi.
Cap a mitjans del segle XIX, el Bages era la comarca que produïa més vi de tot Catalunya.
Actualment la Masia La Plana dedica la seva activitat al turisme rural.

El celler de la masia: "El Racó d'en Pau"

Sota la Masia hi trobem ubicat el celler, on, després de la seva restauració, podem veure les típiques tines on fermentava el raïm.
La premsa i altres eines originals formen part de la decoració del que és ara el Racó d'en Pau, que actualment fa les funcions de menjador.

El porró

El porró és un recipient de vidre d'origen medieval, destinat a contenir i servir un líquid, que normalment sol ser vi.
Antigament el porró s'utilitzava sempre, donat que a les menjades populars no hi havia gots per a tots i aquest recipient anava molt bé per anar-lo passant.
Avui es considera un símbol tradicional de Catalunya.

Mel i mató

Juntament amb la crema catalana, és una de les postres més populars a Catalunya.
El mató és un tipus de formatge fresc elaborat amb llet quallada. Originàriament es feia amb llet de cabra, però avui se’n fa també a partir de la llet de vaca i d’ovella. És un producte típic de la Catalunya central, i el més famós és el de Montserrat. Al Santuari es fa diàriament un mercat on la pagesia dels pobles dels voltants puja a vendre el mató.
El mató es pot prendre sol o barrejat amb altres aliments. Tradicionalment s’acompanya amb mel.

Aromes del Montserrat

És un licor destil·lat d'herbes amb una graduació alcohòlica de 31º. La recepta inclou, a més d’aigua, sucre i alcohol, dotze herbes que es poden recollir al massís de Montserrat, entre elles la farigola, el ginebró, l'espígol o la canyella.
Se sol prendre després dels àpats per les seves propietats digestives.
Aquest licor va ser creat pels monjos benedictins del Monestir de Montserrat com a remei estomacal, i originàriament es va destinar al consum propi i als dels pelegrins que visitaven el Monestir.

Menú brasa

  • Amanida
  • Escalivada
  • Patates al caliu
  • Seques amb botifarra i cansalada
  • Pa torrat, allioli, tomàquet i alls
  • Postres
  • Aigua, refrescos i vi
  • Cafè
    Preu: 18 €

Menú brasa complet

  • Amanida
  • Escalivada
  • Patates del racó amb all i julivert
  • Mongetes
  • Pa torrat amb allioli
  • Botifarra
  • Botifarra negra
  • Xai
  • Xistorra
  • Cansalada
  • Gelat o pastís de xocolata (segons temporada)
  • Aigua, refrescos i vi
  • Cafè
    Preu: 24 €

Menú català complet

  • Amanida de temporada
  • Escalivada: pebrot i albergínia
  • Pa torrat amb tomàquet i all i oli
  • Embotits de la comarca: bull blanc, bull negre i llonganissa
  • Mongetes
  • Botifarra a la brasa
  • Mel i mató i xarrup d’Aromes del Montserrat
  • Vi DO pla de Bages ("Més que paraules")
  • Aigua
  • Cafè
    Preu: 30 €

Menú català vegetarià

  • Amanida de temporada
  • Escalivada: pebrot i albergínia
  • Pa torrat amb tomàquet i all i oli
  • Mongetes
  • Selecció de formatges Montbrú de la comarca
  • Mel i mató i xarrup d’Aromes del Montserrat
  • Vi DO pla de Bages ("Més que paraules")
  • Aigua
  • Cafè
    Preu: 30 €

Menú calçotada (en temporada)

  • Calçots a la brasa regats amb porrons de vi
  • Amanida
  • Escalivada
  • Mongetes
  • Botifarra
  • Botifarra de ceba
  • Xai
  • Xistorra
  • Cansalada
  • Pa torrat amb tomàquet i allioli
  • Postres (taronja amb maduixots)
  • Copa de cava
  • Vi, aigua i cafè
    Preu: 30 €

Menú personalitzat

Preferiu que us preparem un menú a mida? Contacteu amb nosaltres i us farem el menjar al vostre gust.

Contacte

Per a més informació o fer una reserva, contacteu amb nosaltres a través dels mitjans següents: